Mindfulnesscirkel

 

Mindfulness för dig

Mindfulness är läran om att vara medvetet närvarande. Hur du kommer bort från onödig stress, oro och lönlöst grubblande om det som har hänt och om det som kanske kommer att hända.

Du lär dig att vara alert och att fokusera på vad som händer i nuet. Du ökar din förmåga att uppleva, förstå och njuta av livet. Du mår bättre, sover bättre och fungerar bättre. I träningen lär man sig bland annat att möta verkligheten som den är och se de val vi har.

Mindfulness ger dig många positiva saker. Förutom att du minskar onödig stress, skapad av dina tankar och sådant du inte kan påverka, blir du också mer kreativ och konstruktiv i ditt dagliga liv.

Mindfulness är inspirerad av buddhistisk meditation och livsfilosofi. Efter anpassning till vårt moderna samhälle har Mindfulness under många år kommit till stor nytta inom hälso- och sjukvården. Mindfulness används också i ledarskap, inom personalutveckling och i skolan.

Så här kan du träna! Att uppnå effekter i mindfulness är ingen quickfix, det kräver träning. Du kan träna själv med hjälp av självinstruerande program, men det kan vara lättare att komma igång om man tränar tillsammans med andra i grupp.

Träningsprogram: Här och Nu alternativt ugår vi från programmet Mindfulness i vardagen

Träffar: 1 gång i veckan i 8 veckor. Mellan träffarna genomför du egen träning som du kan följa i en träningsdag

Planerade kursstarter: Onsdag 18 september kl. 18.

 

För mer information och anmälan kontakta:

Ulla-Karin Lundgren-Öhman

spavedanta@gmail.com

070-664 8136

www.vedanta.nu

P.S. Du gör en investering för livet!

 

Jag ingår i nätverket av mindfulnessinstruktörer i Mindfulnesscenter AB och är utbildad av Dr Ola Schenström. Jag är även utbildad av Mindful Schools från USA. 2011 gav jag ut två mindfulnessCDskivor för barn i samarbete med Mindfulnesscenter. Ola är läkare sedan 35 år och specialist i allmänmedicin och en av Sveriges ledande experter på mindfulness. Är utbildad i USA av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn som också skrivit förordet till Olas bok Mindfulness ivardagen.