Kursuppstart i Mindfulness

25/07/2010 08:29

 

Välkommen till  kursuppstart i Mindfulness söndag den 15 augusti kl. 18.00 - 8 veckorsprogram som ökar välbefinnandet och minskar stress

Längtar du efter mer ro? Önskar du att du kunde möta och hantera utmaningar på ett bättre sätt?
Vill du kunna uppskatta det du har i större utsträckning?

Vi träffas 8 söndaga kl. 18.00 på Vedanta där vi utövar Mindfulness, vilket ger konkreta och praktiska verktyg för att hantera livets fortlöpande och dagliga utmaningar. Med mindfulness (medveten närvaro) och uppmärksamhet i nuet höjs lyhördheten för det som sker i oss själva och i vår omgivning, och vi kan agera mer medvetet och balanserat. Vi ökar vår insikt om invanda automatiska reaktionsmönster som inte tjänar oss längre och kan välja nya, mer fördelaktiga vägar.

 

8 veckors programmet fokuserar på att träna upp närvarokapaciteten genom en rad olika övningar.

Du lär dig:

* Praktiska metoder som ökar din förmåga att hantera stress

* Att möta förändringar och prövande tider med större lätthet

* Att upptäcka och utveckla din kapacitet att skapa mer balans, kontroll och lugn i ditt liv

* Stärkande och avslappnande kroppsövningar

* Att aktivt förbättra din hälsa

Programmet pågår under 8 veckor. För att du ska få ut mesta möjliga ur programmet är det av vikt att närvara vid alla träffarna och att göra dagliga hemuppgifterna 5 - 6 dagar i veckan. De dagliga övningstillfällena är en viktig del av programmet – det är där du lägger grunden till en positiv och varaktig livsstilsförändring.

Under de 8 kurstillfällena kommer vi att gå igenom:

* Guidade instruktioner i mindfulnessmetoder och meditation

* Övningar för att öka den medvetna närvaron i vardagen

* Dagliga hemuppgifter

* Mjuk och lätt yoga

* Du får även med dig en CD-skiva med övningar

För vem är programmet?

Programmet vänder sig till dig som vill lära dig hantera och bemöta stress av olika slag, som känner oro eller trötthet, som vill lära dig meditera, finna mer glädje och balans i livet eller helt enkelt vill höja din livskvalitet. Programmet är inte terapi, utan ger undervisning i mindfulness och utrymme för att odla och utforska närvaro och uppmärksamhet.

Programmets ursprung

Programmet är bygger på Dr. Ola Schenströms utbildningar i Mindfulness, som i sin tur bygger på Mindfulness Based Stress Reduction program (MBSR), utvecklat vid The Stress Reduction Clinic och Center for Mindfulness in Medicine, Health Care and Society vid Massachusetts universitet i USA. Jon Kabat-Zinn startade programmet 1979, och det har sedan dess framgångsrikt använts vid andra sjukhus, i skolor, fängelser, på arbetsplatser och inom idrottsträning. Idag har fler än 16000 personer genomgått programmet vid The Stress Reduction Clinic, och många fler har deltagit i MBSR-program på andra platser runt om i världen.

De dagliga hemövningarna är en viktig del av alla Mindfulness program. De tar ca 10 -45 minuter per dag, 5 - 6 dagar i veckan, att göra. För att du ska få ut det mesta möjliga av programmet är det väsentligt att du under programmets gång kommer kunna skapa tid och utrymme i din vardag för att göra övningarna.

Kurshandledare:
Ulla-Karin Lundgren-Öhman

070-664 81 36

—————

Back