Mindfulness

OBS: Nu finns det två mindfulnessCDskivor med övningar för barn i ålderna 4 - 7 år och 8 - 12 år som jag har arbetat fram underlaget till i samarbete med Mindfulnesscenter. De första i sitt slag i Sverige. Du hittar dem till försäljning här.

Jag är utbildad mindfulnessinstruktör hos Mindfulnesscenter i Luleå. Jag är även utbildad av Mindful Schools då med inriktning mot mindfulness i förskola/skola. Jag jobbar med mindfulness i förskola/skola och håller även kursen för privatpersoner och jobbar även med företag. Är du intresserad hör av dig :)!

Hur ofta är du här och nu? Hur ofta är du i dåtid eller framtid? Jag skulle tro att en hel del av oss, inklusive mig själv oftast är i dåtid eller nutid. .

Känn efter - hur känns det just nu? Vad här du för ljud runt omkring dig?Hur doftar äpplet som du tar till mellanmål? Hur känns det när du medvetet tar en bit av äpplet och tuggar? Hur smakar det?


Att bli medveten om nuet behöver inte vara krångligare än så.

Vad är mindfulness? Det handlar om att vara mer närvarande nuet. Alltså att kunna rikta uppmärksamheten mot nuet och att vara avspänd och vaken inför det som sker här och nu. För det är i nuet vi lever; det förflutna är förbi och framtiden har ännu inte inträffat. Man får lära sig att vara öppen och nyfiken och att man faktiskt inte redan ”vet” vad allt betyder och vad alla menar.

Mindfulness ska hjälpa en att minska onödig stress som är skapad av ens egna tankar och av sådant som man inte kan påverka. Det ska också hjälpa en att bli mer kreativ och konstruktiv i det dagliga livet. Mindfulness är vetenskapligt prövat likväl som det vilar på en erfarenhet som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Mindfulness är en meditationsteknik med rötter i zenbuddismen. 

De vanligaste anledningarna till långtidssjukskrivning i Sverige är smärttillstånd och psykisk ohälsa, vilka är besvär som ofta är stressrelaterade. Mindfulness har visat sig verksamt på alla dessa områden och kan utgöra ett kraftfullt komplement till psykoterapi och läkemedel för en mycket stor grupp människor

Mindfulness kan hjälpa dig att bli mer närvarande i nuet. Det kan vara ett sätt för dig att hitta tillbaka till dig själv och det som är viktigt i ditt liv. För om du inte lever här och nu, när ska du då göra det?